ADHD børn kan så meget andet

Der er 25 drenge på Pilely Gård. Den yngste er 8 år. Den ældste er 17 år. De går ikke i samme klasse. Men de er en del af vigtigt fællesskab.

Pilely Gård er et ægte heldagstilbud for børn med ADHD. Børnene bliver hentet i busser af vores pædagoger på Flintholm Station kl. 08.00 og afleveret igen på stationen kl. 18.00. Dog er fredag en kortere dag med ankomst klokken 14.00.

Når de ankommer til skolen om morgenen, får de sammen med de voksne en sund fælles morgenmad, med hjemmebagte boller, ost, frugt og grønt. Under morgenmaden gennemgår vi dagens program og fortæller om dagens nyhed.

Efter morgenmaden går en voksen sammen med to elever i køkkenet for at lave det varme mad, der skal serveres til frokost.

Om formiddagen undervises dansk, matematik og engelsk, og efter frokost er der temafag.

1. – 4. Klasse spiser frokost sammen. Inden frokosten har de været ude at gå en tur på ca. 45 minutter, da det jo også er vigtigt at holde sig i god form. Mens de små elever er ude og gå, spiser resten af skolens elever frokost sammen.

Til frokosten bliver der skrevet på tavlen, hvad der kommer til at foregå om eftermiddagen.

Det kan være at gå på værkstedet, hvor man kan skrue på ATV maskiner og motocross maskiner. Vi har også et cykelværksted, hvor der bliver repareret cykler. Og 2 dage om ugen er der idræt på programmet. Det kan eksempelvis være orienteringsløb i skoven. Derudover har vi månedlige faglige ture ud af huset, ligesom hver klasse selv bestemmer hvor månedens :-) (smily)-tur skal gå hen.

ADHD børn er ikke forkerte. De kan bare noget andet. Og vi hjælper dem med at komme videre i livet og giver dem nogle redskaber, så de bliver bedre forstået af deres omverden.

Når vores elever er ved at være klar til at forlade os, så sørger vi for, at de kommer videre til erhvervspraktik, en teknisk skole eller noget andet, der giver mening for dem.

I det hele taget forlader vi aldrig eleverne. Men eleverne forlader os – og når de gør det, betyder det at de er klar til at stå på egne ben.